L’art conceptual és l’art del concepte, de la idea. En ell, el protagonista no és l’obra en si, sinó la idea del que es vol expressar. L’objectiu d’aquest art és desmaterialitzar l’objecte i que cobri importància la reflexió sobre el mateix.
Als 60's a Catalunya, apareixen els primers símptomes de l'art conceptual que es difondrà inicialment d'una manera espontània en espais improvisats i al marge dels circuits comercials de l’art. A finals dels 70's, però, es va fer evident la necessitat de nous espais expositius per l’art emergent conceptual.
En aquest moment es crea l’Espai B5-125 a la nova Facultat de Lletres de la UAB a Bellaterra sota la gestió i la supervisió de la professora Teresa Camps. En els seus inicis, el B5-125, entre 1978 i 1988, es va plantejar com un espai alternatiu per l’art conceptual amb la voluntat de renovar el paradigma artístic local que hem definit a partir de 5 nuclis o punts forts: l’espai, la identitat, la memòria, la societat de consum i els conflictes institucionals.
Posteriorment l'Espai evolucionarà i acollirà més de noranta exposicions des de l’any 1978 fins al 2018. Aquestes exposicions van incloure pràctiques artístiques molt diverses que van reunir tots els formats: des de la instal·lació, la fotografia o la performance, fins a l’escultura, la pintura o la poesia.
L’Espai B5-125 -originalment ubicat a una aula- va canviar de localització diverses vegades, ocupant fins i tot els passadissos de la facultat, fet que reflectia la precarietat de pràctiques artístiques contemporànies.
A banda de la participació dels estudiants i d’alguns artistes emergents que esdevindrien artistes de gran projecció com Francesc Abad, Pere Noguera, Josefina Miralles, Jordi Cerdà, Francesc Torres, Eugènia Balcells, Conxa Jérez o Alex Nogué, el B5-125 també va col·laborar amb els altres departaments de la Universitat Autònoma i entitats externes, com la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona o l’Escola Massana.
Malgrat la seva desaparició el 2018, el potencial transgressor de l’Espai B5-125 pot ser repensat a través de la gran quantitat de documentació que recull l'impacte de quaranta anys de recorregut. Es va generar un programa molt complet, amb una mitja de tres exposicions a l’any, i d'un marcat caràcter autogestionat. El B5-125 va perseguir visibilitzar les pràctiques artístiques contemporànies locals i oferir als alumnes de la UAB la possibilitat de participar en la gestió, coordinació, muntatge i totes les tasques relacionades amb el comissariat i la crítica d’art.