Catherine E. de Vries

Catherine_Vries.jpg

Holanda

Catherine E. de Vries és una politòloga holandesa. És degana d'Afers Internacionals i professora de Ciència Política a la Universitat Bocconi, Milà. A Bocconi també és investigadora associada al Dondena Center for Research on Social Dynamics and Public Policy, a la CLEAN Unit for the Economic Analysis of Crime del centre de recerca BAFFI-CAREFIN i a la COVID Bocconi. Finalment, és membre associada del Nuffield College. Anteriorment, va ocupar dieferents càtedres a la Universitat d'Oxford i Essex.

La recerca de Vries es pot situar, en línies generals, en els àmbits del comportament polític, l'economia política i la política de la UE. El treball de Vries ha aparegut a les principals revistes de ciències polítiques, com ara l'American Political Science Review, l'Annual Review of Political Science i el Journal of Politics. Actualment està treballant en un projecte de recerca finançat a través d'una beca Consolidator del Consell Europeu de Recerca, que examina com les dificultats econòmiques afecten el suport a les agendes polítiques socialment conservadores [LOSS]. Juntament amb Seth Jolly, Vries acull l'European Politics Online Workshop, que són una sèrie de tallers públics per a estudiosos que treballen en política europea dels EUA i d'Europa.

Vries ha publicat diversos llibres. El seu primer llibre, Euroscepticism and the Future of European Integration (2018), va rebre el premi al millor llibre en estudis de la UE de l'Associació d'Estudis de la Unió Europea (EUSA) el 2019 i va ser inclòs entre els 5 millors llibres sobre el futur d'Europa pel Financial Times. El llibre desenvolupa una teoria de referència sobre l'opinió pública respecte a la integració europea i suggereix que les opinions de la gent sobre Europa estan intrínsecament vinculades als punts de referència nacionals utilitzats.

Amb Sara B. Hobolt va publicar el seu segon llibre, Political Entrepreneurs: The Rise of Challenger Parties in Europe (2020). Fent analogies amb com competeixen les empreses, aquest llibre demostra que el canvi polític es refereix tant a la capacitat d'innovar dels partits rivals com a la incapacitat dels partits dominants per respondre. Aprofundint en les estratègies de domini versus innovació, el llibre explica per què els sistemes de partits europeus s'han mantingut estables durant dècades, però també per què ara estan cada cop més tensos. L'elogi al llibre de la professora Pippa Norris, de la Universitat de Harvard, destaca que "amb el suport d'un formidable conjunt d'evidències empíriques, Political Entrepreneurs ofereix noves idees teòriques sobre les causes i les conseqüències d'aquest fenomen. Una contribució inestimable per entendre com competeixen els partits en les democràcies contemporànies".

El 2021, Vries i Sara B. Hobolt, Sven-Oliver Proksch i Jonathan Slapin, van publicar el llibre Foundations of European Politics, que ofereix una introducció accessible a la política europea utilitzant un marc comparatiu i analític coherent que es pot utilitzar per entendre l'elaboració de polítiques nacionals i de la UE a Europa.

Actualment, Catherine està treballant en el seu quart llibre, Money Flows: The Political Consequences of Migrant Remittances, amb David Doyle, Katerina Tertytchnaya i Hector Solaz. El llibre destaca les conseqüències polítiques no desitjades i, fins i tot inesperades, dels fluxos de remeses. Se centra en com les remeses configuren la relació entre els ciutadans i els seus governs, i mostra que, lluny de ser un mecanisme exclusivament internacional de compartició de riscos, les remeses també poden comprometre els mecanismes de rendició de comptes rudimentaris en els països en vies de desenvolupament.

Font imatge i text: Catherine E. de Vries, Political Scientist

 

Bibliografia a les Biblioteques UAB

Pàgina web oficial de Catherine E. de Vries: https://www.catherinedevries.eu